خرج زندگی و کسب و کارتو از هم جدا کن

جدا کردن هزینه های کسب و کار از زندگی شخصی

“خرج زندگی و کارم از هم جدا نیست” این جمله را بارها در جلسات مشاوره شنیده‌ایم. صاحبین کسب و کاری که حساب هزینه‌های شخصی روزانه‌شان از حساب و کتاب کسب و کارشان جدا نیست.

افرادی که یک کارت دارند و بدون حساب و کتاب هم خرج کسب و کارشان می‌کنند و هم خرید روزانه و شخصی خودشان و خانواده را انجام میدهند. شاید برایتان این سوال مطرح شود که اصلا چرا باید کسب و کار را از زندگی جدا کنیم؟

در یک کلام و به صورت خلاصه باید بگویم اگر این کار را نکنید بدون اینکه متوجه باشید ممکن است ناگهان ورشکسته شوید. در حالیکه به نظرتان همه چیز خوب پیش میرفت و شما فروش هم داشتید.

چطور هزینه‌های کسب و کار و زندگی را از هم جدا کنیم؟

برای اینکه حساب کسب و کارتان را جدا کنید باید ابتدا درآمد ماهانه را محاسبه کنید. میزان فروش روزانه و تعداد روزهایی که کار می‌کنید را محاسبه نمایید. تعداد روزها را در میزان فروش روزانه ضرب کنید. درآمد یک ماهتان به دست خواهد آمد.

مثلا اگر روزانه 5 میلیون فروش دارید و 26 روز کار می‌کنید میزان درآمد ماهیانه تان 130 میلیون خواهد بود:

130/000/000 = 26 * 5/000/000

از این 130 میلیون چند درصد سودی است که از افزایش قیمت بعد از خرید کسب کرده اید. مثلا اگر شما 20 درصد روی جنسی که میخرید قیمت را بالا میبرید. باید این 20 درصد را از میزان درآمد ماهیانه کم کنید:

104/000/000 = 26/000/000 – 130/000/000

104 میلیون قیمت تمام شده خرید شماست.

هزینه‌های دیگری نیز وجود دارد. هزینه‌های آب، برق، حقوق خودتان و … را نیز محاسبه کنید و بعلاوه 104 میلیون کنید. مثلا اگر این هزینه‌ها 15 میلیون تومان است هزینه‌های کلی عبارت است از:

1119/000/000 = 104/000/000 + 15/000/000

 11/000/000 = 130/000/000 – 119/000/000

11 میلیون تومان سود یک ماه شما از این کسب و کار است و سود سالانه با ضرب این عدد در 12 ماه به دست‌ می‌آید:

 132/000/000 = 11/000/000 * 12

سود سالانه شما 132 میلیون خواهد بود.

حال تصور کنید که شما پولی بیشتر از این میزان سودتان در یک سال خرج میکنید. در اینصورت شما از محل موجودی انبارتان در حال خرج کردن هستید.

مهمترین دلیل شکست کسب و کارها

مثلا به افراد دیگر بدهکار است مثلا یک میلیارد از یک شرکت خرید میکند چک سه ماهه میدهد. یک میلیارد را در دو ماه میفروشد، یک میلیارد هم دستش دارد و یک میلیارد هم ماه بعدی چک دارد.

حالا یک بخشی از حسابش را تسویه و یک خرید دیگر انجام میدهد. یک میلیارد دستش به دو میلیارد تبدیل میشود و یک خرید دیگر انجام میدهد.

این وسط یک میلیارد یا 500 میلیون پول مردم در دستش است. این پول را خرج خرید زمین، ماشین و ..‌ می‌کند. حال اگر در این شرایط کسب و کارش به صورت لحظه‌ای متوقف شود کم میآورد و ورشکست خواهد شد. یعنی خیلی از این افراد با پول مردم خرید می‌کنند.

مشاور کسب و کار و تحلیل مالی کسب و کار

خوش شانسی که این افراد می‌آورند این است که تورم هم به آنها کمک می‌کند و قیمت جنس افزایش می‌یابد. در واقع این افراد کاسبی نکرده‌اند بلکه پول تورم باعث شده که آنها پول بیشتری به دست بیاورند.

چرا باید هزینه‌های زندگی را از کسب و کارمان جدا کنیم؟

برنامه ریزی برای آینده: تفکیک حساب کار از زندگی و محاسبه سود حاصل از کسب و کارتان به شما اجازه میدهد که با توجه به سودتان برنامه ریزی برای توسعه یا اصلاح روند بیزینستان را انجام دهید.

حساب و کتاب مالیتو بدون و راحت بخواب

شفافیت: وقتی میزان سودتان را بدانید موقعیت و جایگاهتان در بازار برای شما مشخص خواهد شد و میتوانید تصمیم بگیرید که باید در این حرفه بمانید یا اینکه در حال ضرر هستید و باید به فکر اصلاح روند موجود یا جمع کردن کسب و کارتان باشید.

مالیات: زمان ارائه اظهار نامه مالیاتی اگر میزان سود و هزینه‌هایتان را ندانید و تراکنش‌هایتان مبنای محاسبات باشد بسیار بیشتر از آنچه واقعا مالیاتتان است باید بپردازید.

افراد زیادی میزان درآمدشان کمتر از آن است که بخواهند مالیاتی بپردازند اما به خاطر متمرکز نبودن و تفکیک نکردن حساب‌ها مجبورند هزینه‌های زیادی را سالانه برای مالیات بپردازند.

مالیات

پیش بینی وضعیت مالی: تفکیک بودن حساب‌ها باعث شفافیت مالی‌ می‌شود و و میتوانید آینده مالی کسب و کارتان را پیش بینی کنید.

اگر میخواهید که یک کسب و کار موفق ایجاد کنید باید حساب بیزینستان را از حساب‌های شخصی و زندگی جدا کنید. برای خودتان حقوق ماهیانه در نظر بگیرید و هزینه‌های کسب و کارتان را نیز محاسبه کنید.

با کم کردن کل درآمد یک ماه از هزینه‌های یک ماه میتوانید سود خالص ماهانه را محاسبه کنید و وضعیت کسب و کارتان را بسنجید. تصمصیم‌های مالی درست بگیرید و آینده شغلی‌تان را تضمین کنید.

اگر برای بررسی شرایط بیزینستان نیاز به مشاوره دارید فرم زیر را تکمیل کنید تا کارشناسان ما در اسرع وقت با شما تماس بگیرند یا مستقیما با شماره تماس زیر با ما در ارتباط باشید.

نام و نام خانوادگی(ضروری)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *